Nekategorizirano

Kvarner

Kvarner je jedna od najaktivnijih turističkih regija Hrvatske s dugom tradicijom turizma koja seže do polovice 19. stoljeća. Kvarnersku klimu ponekad nazivaju aromaterapijom na otvorenom.

Hoteli Hrvatska

U Hrvatskoj se hoteli dijele na nižekategornike (dvije i tri zvjezdice) i višekategornike (četiri i pet zvjezdica). U Hrvatskoj je ukupno 90 hotela s dvije zvjezdice (s oko 15.500 kreveta), 328 hotela s tri zvjezdice (s oko 45.700 kreveta),

Wellness i spa

Wellness izvorno znači “dobro zdravlje” odnosno okretanje zdravom načinu života. Spa označava vježbanje, učestalo kretanje, meditaciju, saunu, masažu i zdravu prehranu. Od masaža česte su medicinska, antistresna, sportska, aroma, anticelulitna i još neke druge.

Hoteli

Kratkotrajni smještaj i prehrana glavne su usluge koje hotel nudi svom gostu. Osim  bara i restorana, hoteli više kategorije nude i razne dodatne sadržaje kao što su   zatvoreni bazen, sauna, pokriveni teniski teren, kongresni centar.

Apartmani – ponuda i iznajmljivanje

Apartman je turistička smještajna jedinica koja ima kuhinju i kupaonicu odvojenu od drugih gostiju. Apartmani mogu imati od dvije do četiri zvjezdice. U svijetu postoje i druge klasifikacije (A su luksuzni, dalje idu B, C i D).

Smještaj

Smještaj je moguć u hotelima, aparthotelima, turističkim naseljima, turističkim apartmanima, kampovima i kamp-naseljima. Jedan od najpopularnijih oblika je privatni smještaj koji podrazumijeva smještajne objekte u privatnom vlasništvu.

Putnička agencija Generalturist Hrvatska

Generalturist je najstarija putnička agencija u Hrvatskoj, osnovana davne 1923.  godine. U najboljim godinama tvrtka je imala pola milijarde kuna prometa i 150  tisuća putnika u jednoj poslovnoj godini.  Tvrtka je imala preko pedeset  poslovnica.

Putničke agencije

Turističke agencije povezuju Vas s turističkom ponudom. Neke agencije su  specijalizirane za primjerice, lovni i ribolovni turizam, neke za daleka putovanja,  neka pak za avanturistički turizam.

Last minute

Odaberite najbolje last minute ponude – bilo da se radi o hotelskom smještaju, krstarenju, skijanju, dočeku Nove godine ili avionskim kartama. Zašto je last minute ponuda dramatično jeftinija od redovne?